MegaJobs

Junior Servicedesk Medewerker vacature in 's-Hertogenbosch

Vacature bij Evers Kassasystemen

Junior Servicedesk Medewerker

Communicatief vaardige, klantgerichte en hulpvaardige technisch / IT service medewerker, die klanten gaat ondersteunen met zowel functionele als technische applicatievragen over hun betaal- en kassasystemen.

Bij Evers Kassasystemen bv (www.evers-kassasystemen.nl) zijn we gespecialiseerd in hoogwaardig technologische systemen gericht op de bakkerijketens en de institutionele markt. Hierbij kun je onder andere denken aan penitentiaire inrichtingen en zorginstellingen. Naast deze specialisering leveren wij touchscreen kassasystemen voor de horeca, bedrijfscatering en de detailhandel. Evers Kassasystemen is een informeel, jong, gezellig en dynamisch bedrijf. Het team bestaat uit 13 enthousiaste collega’s.

Een dag uit het leven van een Servicedesk Medewerker bij Evers

8.25 uur Klaar voor een nieuwe werkdag. Vanzelfsprekend een kop koffie of cappuccino en overleg met je 2 collega’s. Je checkt je mail. Er zijn veel vragen, zeker 13, je prioriteert de binnengekomen berichten en maakt hiervan een actielijst. 8.50 uur Je krijgt een telefoontje van een klant uit Den Bosch, de kassa’s starten niet op: meteen check je wat er aan de hand is. Server down! Je bekijkt remote het probleem en herstart de server. Je belt de klant en die geeft aan dat nu alles wel werkt. Klant tevreden en je legt alles vast in het klantdossier. 9.10 uur In de mail zit een vraag over het opnieuw inrichten van de tafelnummers van het terras van één van de horecaklanten. Je belt de klant en achterhaalt de vraag achter de vraag. Na een korte uitleg over de instellingen kan de klant weer vooruit en richt hij met onze handige applicatie de indeling op zijn terras opnieuw in. 10.00 uur Je begint aan de pré-installatie van een 6-tal handhelds die volgende week uitgeleverd moeten worden aan een lunchroom. Je collega configureert de overige hardware en jij kijkt met hem mee hoe hij dat aanpakt. 11.50 uur Een inkomende call van een klant met een betaalterminal die niet meer werkt. Omdat je het remote niet kan oplossen schakel je één van je technische buitendienstcollega’s in. Toevallig is hij om de hoek bezig met een installatie van een systeem, dus hij kan er nog voor 14.00 uur naar toe. Je vertelt de klant dat er op dit tijdstip een collega langs komt om het probleem te verhelpen.
12.30 uur Tijd voor lunch met de collega’s. Vers brood en beleg wordt voor je verzorgd. De lunch is iedere dag een feestje. 13.00 uur Je werkt je actielijst verder af en bereikt nu de klanten die vanmorgen nog niet beschikbaar waren. Na een tijdje komt er een levering van systemen en componenten binnen. Je helpt je collega met het wegzetten van de geleverde spullen in het magazijn. Aansluitend leg je de laatste hand aan de pré-installatie van 6-tal handhelds waar je vanmorgen aan begonnen was. 15.05 uur Er belt een klant met de vraag of er drie nieuwe gebruikers aangemaakt kunnen worden in één van hun systemen. Dat kan, maar de klant heeft geen onderhoudscontract. Je legt hem uit dat dat wel handig is om deze te hebben, zodat ze dan altijd kunnen bellen. Je regelt de drie nieuwe gebruikers en stuurt meteen een onderhoudscontract op. 15.30 uur Een nieuwe vraag: Het systeem van deze klant geeft een melding over een update, je logt in in de klantomgeving en fixt dit meteen even. 16.00 uur De laatste punten op je actielijst rond je af en verwerkt de uitkomsten hiervan in het systeem. 16.50 uur De wekelijkse vrijdagmiddag afsluiter met je collega’s. Een biertje, wijntje, of glaasje fris om het weekend in te luiden. 17.45 uur Met een goed gevoel over je werkweek rijd je naar huis.

Wat wij verwachten van een Servicedesk Medewerker
• MBO-niveau, verkregen door opleiding of werkervaring, bijvoorbeeld MBO ICT (niveau drie of vier);
• Een klant- en resultaatgerichte instelling en je bent een echte teamplayer;
• Communicatief vaardig en klantgericht;
• Goede beheersing van de Nederlandse taal (zowel schriftelijk als mondeling);
• Werkervaring op een ICT- Servicedesk/ Helpdesk is een pré.

Daarnaast ben je goed georganiseerd en kun je in stressvolle situaties de juiste keuzes en prioriteiten bepalen. Je kunt meerdere taken tegelijk uitvoeren en verliest daarbij niet de details uit het oog. Je beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel en je bent betrokken bij de organisatie waar je voor werkt. Tenslotte ben je een gezellig mens!

Standplaats
De standplaats is ’s-Hertogenbosch, maar omdat wij een goede privé- en werkbalans belangrijk vinden woont onze nieuwe collega bij voorkeur in de regio tussen Tilburg, Waalwijk, Vught, Eindhoven, Veghel, Oss en Zaltbommel.

Primatch ondersteunt Evers Kassasystemen bij deze procedure in de werving en selectie.

Heb je meer vragen over de procedure, de organisatie dan wel de functie, neem dan contact op met Jeroen Bergen of app Jeroen op 06 54 737 585.

Meteen reageren? Sollicitaties kun je sturen via onderstaande link:
http://bit.ly/2rkurDI

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt door Evers niet op prijs gesteld.

Trefwoorden voor deze vacature zijn: IT, ICT,1e lijnssupport, support medewerker, Helpdesk, Helpdeskmedewerker, Servicedesk, Services desk medewerker, IT beheer, IT Beheerder, kassa, kassasysteem, betaalsystemen, Tilburg, Waalwijk, ’s-Hertogenbosch, Vught, Eindhoven, Veghel.

Solliciteren op

Junior Servicedesk Medewerker

?
On-line solliciteren

Bedrijfsgegevens
Evers Kassasystemen
Ringbaan Oost 451
5017 AA Tilburg
Nederland

Telefoon: 088 5 325 111

On-line solliciteren
  • Bewaar vacature als MY Job
  • Mail a friend
  • Website van Evers Kassasystemen
  • Print vacature
  • Share/Save/Bookmark
Meer banen bij Primatch HR Groep
vacature automatisering, IT & telecom
Ontvang relevante automatisering, IT, telecom vacatures Plaats CV Log in
Indien uw interesse en ambitie uitgaan naar een junior of senior automatiserings of IT functie die past bij uw opleiding en / of ervaring, plaats dan nu een toekomstgericht IT profiel (CV) op Megajobs.nl èn laat u gevonden worden door werkgevers en selectiebureaus. U kunt tevens diverse jobmails aanmaken voor actuele ICT vacatures in diverse sectoren (ICT, Telecom en Automatisering). U ontvangt dan passende IT banen die matchen met uw carrière in de automatisering, informatica.